Om bloggeren

regnbilde_120×120.jpgDenne mannen så dagens helt på slutten av 60-tallet, og har nå landet i Kristiansand etter en del krumspring på Livets Vei. Han er lidenskapelig opptatt av friluftsliv, godt gift og kaller seg selv homo ludens – det lekende menneske. Interesser har han mange av, og hvis du er interessert i en litt mer omfattende presentasjon kan du sjekke følgende sider:

Det morsomme og allsidige enkeltmannsforetaket hans finner du her: www.digital-info.no. Der finner du også løpende oppdatering av en slags årsmeldinger…

Hans personlige hjemmeside kan også være verdt et besøk: lars.verket.no
De som er interesserte i sosiale medier kan ta en titt på profilene til Lars Verket på Facebook og Twitter.

Han startet nettstedet adrenaline.no i 2000, og det er antagelig nå Norges eldste nettsted for friluftsliv. Den faglige delen av friluftslivet blir ivaretatt på naturliv.no. Naturopplevelsen står også sentralt i hans interesse for keltisk kristendom, og det har resultert i nettstedet keltiskfromhet.no.

20071108clausbilde1.jpg

Mannen er et oppkomme av meninger, selv om han kanskje ser jovial ut på overflaten. Noe av dette blottstilles på nettstedet drypp.no. Idéene ble ikke færre av at TVen ble kastet ut for noen år siden. Lars bruker mye tid med bøkene sine, og bokliste oppdateres fortløpende på bokoman.no.

I tillegg til dette må et område nevnes spesielt: padlingen. Havpadling tar opp mer og mer av Lars sin tid, både privat og i jobb. I 2006 resulterte det i et hefte: “Padlegelder i sør“. I 2007 ble resultatet en bok i samarbeid med VAF: “Padleguide for Vest-Agder“. I 2008 lagde han tilsvarende guide for Aust-Agder. I år er det Telemark som står for tur, og jammen har han ikke fått i jobb å lage til deler av Rogaland i 2010. Dette tar jo helt av…

Motivasjonssiden: www.padlofil.org

Kurssiden: www.padlofil.no

20060503hvaler.jpg

Sånn helt i det siste har han tatt fotodilla litt videre – til panoramaer. Selvfølgelig har også dette resultert i et nytt nettsted: panoramia.biz. Ikke nok med det. Det siste året har interessen for fyr blitt sterkere og sterkere. Mange fyr langs Sørlandskysten er foreviget, og i løpet av 2008 vil også en del av bildene dukke opp på norwegianlighthouses.com. Her er en forsmak – både panorama og fyrmotiv – fra Søre Katland fyr utenfor Farsund:

20080816katlandpano.jpg

Dette med homo ludens har han hentet fra Arne Næss, som er en av hans helter (ved siden av fx Gandhi, Tolstoj, Kloster og Schweitzer). Følgende sitat fra Arne har betydd mye på hans livsvei de siste årene:

“Den forestillingen om levestandard vi har i dag involverer fantastisk mye som ikke trengs. Vi må legge oss på en lavere levestandard, men med like høy eller høyere livskvalitet. Det kan ta tid, men vi må gå i den retningen.”

Helt til slutt (foreløpig); her er et innslag fra Norge Rundt i aug 2007. NRK var med meg en dag på jobb, og dette ble resultatet:
2. september 2008 viste NRK1 programmet “Ut i naturen” kl 19.30. Der fikk jeg også lov til å medvirke.

Det programmet åpnet mange dører!

6 svar til Om bloggeren

 1. Odd-Are Knudsen sier:

  Hei Lars.
  Har nettopp sett fint program av deg på sørlandet. Veldig fint program.
  Har er spørsmål om du kunne sende meg den oppskriften som du bruker til brød på stormkjøkkenet, olje mel og mengder. Har du mere snadder oppsktifter mottas dem med takk…;-)

  Med vennlig hilsen

  Odd-Are Knudsen

 2. Lars sier:

  Brød-oppskriften finner du her:
  http://adrenaline.no/vandre/2002/mat/broed.htm

  Så er det mye god og energirik turmat her:
  http://adrenaline.no/vandre/oytun/mat/matoppskrifter.htm

  Lykke til!

  PS: Middagene her kan også anbefales:
  http://adrenaline.no/padle/2008/tkanalen/index.html

 3. Karl sier:

  Hei Lars. Jeg ble veldig insprirert da jeg så deg på ut i naturen, det så helt fantastisk ut. Jeg har tenkt på å kjøpe en havkajakk i det siste. Jeg har aldri prøvd det før og har ikke peiling på hva jeg skal kjøpe. Har du noen tips til hvor mye penger jeg bør bruke og evt. hva slags kajakk og utstyr jeg bør kjøpe? Jeg kjøper gjerne noe brukt.

  Hadde vært fantastisk om du kunne gitt meg noen gode råd.

  PS. jeg er fattig student.

 4. Lars sier:

  Får dessverre altfor mange slike henvendelser til at jeg rekker over de. Ta kontakt med den lokale padleklubben – det er mitt beste tips!

 5. Finn sier:

  Vann! Det bor en kar i svær “korridorbåt” rett innenfor tankanlegget i Nodeviga . Tipper at han også trenger en klattevask midtvinters. Spør hvor han får tak i vann.

 6. Hello,
  Are you there? I’m interested to buy Text links in the sidebar or in any other section of the site http://www.homoludens.no

  Please let me know What do you charge for publishing Banners/text links for a year?
  I’m also interested to buy Guest Posts So, in this case also need to know the price for publishing article?
  Our niche is related to Automotive
  I’m waiting for your reply Thank you
  Regards,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.