Natur på NRK

Helgen startet med at en artikkel hos NRK gikk viralt: 44.000 inngrep i norsk natur på fem år. Et fantastisk stykke arbeid der de har brukt KI for å analysere Norge på en svært detaljert måte.

Ikke nok med det! I går startet programserien “Oppsynsmannen” med Bård Tufte Johansen. Han setter seg som mål “å finn ut hvordan det står til med naturen. Jeg har sett 2 av fire episoder nå, og dette gjør han veldig bra! Han har en egen evne til å gå fra overflate til dybde, og det er et vendepunkt når han ser utover skogen, og skjønner skog ikke bare er skog lenger. Slik fortsetter det med fjorder og fjell. Det blir stadig tydeligere at det skjer mye på mange fronter, og at krise (Dag Hessen) er på sin plass. Blir spennende å se hvordan han avrunder dette!

Et litt subtilt virkemiddel de bruker er spennende synes jeg. Mye av pratingen foregår på fly og i bil. Det understreker tilskuer-perspektivet vi har til natur, og gjør det motsatte – deltager-perspektivet, ekstra sterkt. Et godt eksempel på dette er når han er med på ringmerking av hubro i episode 2.

Det er jo ikke så vanskelig å finne eksempler på at vi er på ville veier, og det er vel tvilsomt om han kommer videre med hva som må gjøres. Dette er jo et tema til en helt ny og lengre serie…

Satser på en oppdatering når jeg har sett hele, men kan allerede anbefale!!!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.