The Shambala Warrior

Fant denne på FB for noen dager siden. Ser jo ut som en konspiranoia-video, men så la jeg merke til at det er Joanna Macy som leser, og da er det vel verdt å høre på:

Hvis du ikke orker det visuelle, så ligger det noen utdrag av det hun sier her:

Joanna Macy reads a 1,200 year old Tibetan Buddhist prophecy of ’The Shambhala Warrior’. A prophecy that tells of the rising of the people who wish to bring about real change and healing through the most powerful of weapons: Compassion and Insight about the interconnectedness of all.

We are the Shambhala Warriors. We are the ones we have been waiting for.

—————————————

“There comes a time when all life on Earth is in danger. Barbarian powers have arisen. Although they waste their wealth in preparations to annihilate each other, they have much in common: weapons of unfathomable devastation and technologies that lay waste the world. It is now, when the future of all beings hangs by the frailest of threads, that the kingdom of Shambhala emerges.

“You cannot go there, for it is not a place. It exists in the hearts and minds of the Shambhala warriors. But you cannot recognize a Shambhala warrior by sight, for there is no uniform or insignia, there are no banners. And there are no barricades from which to threaten the enemy, for the Shambhala warriors have no land of their own. Always they move on the terrain of the barbarians themselves.

“Now comes the time when great courage is required of the Shambhala warriors, moral and physical courage. For they must go into the very heart of the barbarian power and dismantle the weapons. To remove these weapons, in every sense of the word, they must go into the corridors of power where the decisions are made.

“The Shambhala warriors know they can do this because the weapons are manomaya, mind-made. This is very important to remember, Joanna. These weapons are made by the human mind. So they can be unmade by the human mind! The Shambhala warriors know that the dangers that threaten life on Earth do not come from evil deities or extraterrestrial powers. They arise from our own choices and relationships. So, now, the Shambhala warriors must go into training.

“How do they train?” I asked.

“They train in the use of two weapons.”

“The weapons are compassion and insight. Both are necessary. We need this first one,” he said, lifting his right hand, “because it provides us the fuel, it moves us out to act on behalf of other beings. But by itself it can burn us out. So we need the second as well, which is insight into the dependent co-arising of all things. It lets us see that the battle is not between good people and bad people, for the line between good and evil runs through every human heart. We realize that we are interconnected, as in a web, and that each act with pure motivation affects the entire web, bringing consequences we cannot measure or even see.

“But insight alone,” he said, “can seem too cool to keep us going. So we need as well the heat of compassion, our openness to the world’s pain. Both weapons or tools are necessary to the Shambhala warrior.”

— Joanna Macy

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Livsmestring, Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til The Shambala Warrior

 1. Hans Petter Jacobsen sier:

  Jeg hadde ikke hørt om profetiet, og heller ikke hørt Joanna Macy snakke, så det var interessant å se [les høre] videoen. Takk for linken.
  Jeg er enig med deg i at det visuelle i videoen som du fant på FB, er litt slitsom. Jeg googlet litt, og fant to andre der hun filmes mens hun snakker. På videoen som jeg linker til under, forteller hun først litt om hvordan hun selv fikk høre profetiet av en buddhist, og så selve profetiet.
  https://youtu.be/14dbM93FALE

 2. Lars sier:

  Takk for kommentar Hans Petter.
  Jeg hadde heller ikke hørt om dette profetiet, og takk for tips til video der bare Joanna Macy snakker. For mange kan nok dette være vel så bra!
  Joanna Macy er en slags “buddhistisk Arne Næss fra USA”, og jeg har lest mange av bøkene hennes. Hun følger opp Arne Næss sin dypøkologi i Amerika. Men, hun begynner å bli gammel – heldigvis har hun satt spor over hele verden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.