La meg synge deg stille sanger

Dette er tittelen på boka til Linda Olssson fra 2005 (Vigmostad Bjørke). Dette er en utrolig fin bok, og anbefales på det varmeste. Tar med noen sitater her, som ikke spoiler innholdet, men viser frem litt av skjønnheten:

“Hvis du ser med hjertet, kan du se alt du er glad i… Sjøene, skogene, himmelen. Hele universet.” (s. 195)
“… straks du aksepterer den kjensgjerning at du alltid har vært alene, og alltid kommer til å være det, da kan perspektivet ditt begynne å forandre seg. Du kan oppfatte den lille omtanken, en liten trøst her og der. Vær takknemlig for det. Og med tiden vil du forstå at det ikke er noe å være redd for. Og mye å være takknemlig for.” (s. 198)
Kjærligheten kommer til oss uten noe forvarsel, og når den først er gitt oss, kan den aldri tas fra oss. Det må vi huske. Den kan aldri gå tapt. Kjærligheten kan ikke måles. Den kan ikke bli telt i år, minutter eller sekunder, veid i gram eller kilo. Den kan ikke kvantifiseres på noen måte. Den kan heller ikke sammenlignes, den ene med den andre. Den bare er. Det korteste streif av ekte kjærlighet kan gi næring til et helt liv. Det må vi alltid huske. (s. 252)

Linda Olsson, i boka “La meg synge stille sanger” (2005)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

2 svar til La meg synge deg stille sanger

  1. Elin sier:

    Elsker denne boka!

  2. Elin Hodøl sier:

    Husker jeg likte godt denne boka når jeg leste den Kanskje den bør leses igjen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.