Maja Lunde

Da har jeg lest den siste av de fire romanene om klima- og miljø fra Maja Lunde: “Drømmen om et tre” (2022). Der er det et avsnitt jeg gjerne vil dele:

Jeg blir rasende, og jeg har langsomt forstått hvem sinnet er rettet mot.
Mot de som levde før oss. De valgte sin egen tid, sine egne få år, måneder, uker, minutter, i stedet for all den tiden som kommer etter dem. Jeg vil straffe dem, vil kaste dem inn i fremtiden, til min tid, jeg vil at de skal se hva de har gjort. Jeg har lyst til å hyle til dem, som om de var barn, se hva dere har stelt i stand! Og de var virkelig barn, de tenkte som barn, de valgte som barn. Jeg vil trekke dem for retten, uten forsvarer, de fortjener ingen forsvarer. Dumme, dumme menneske.

Maja Lunde i boka “Drømmen om et tre”
(Tanker fra romanfiguren “tao” i 2111.)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.