Nye ord i ordforrådet

For et par uker siden tipset ei venninne meg om et ord som er både veldig optimistisk og trist på samme tid: DØRSØKENDE. Det brukes visstnok av eldre (gjerne demente) som vil ut på institusjon de bor i. I Dk har de naturveiledere noen steder som kan være med de, men jeg frykter vel at dette ofte løses med TV eller medisin…
Så var det et uttrykk jeg fant i dag som jeg heller ikke har hørt før:

Suffering is grace.

Maja Thune (FB), Ram Dass m.fl.

Nå husker jeg ikke i hvilken bok, men her om dagen bet jeg meg merke i at de i Danmark har «himmelmødre» på palliativ avdeling. På samme måte som vi har jordmødre på fødeavdelingen. Det synes jeg var flott! Nå har en vel kjønnsnøytrale betegnelser, men himmel og jord kan sikkert brukes uansett.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Livsmestring, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.