Halldorf om vekst

I boka “Derfor sørger jorden” (Verbum 2020) skriver Peter Halldorf sterkt om klima ut fra et teologisk perspektiv. Jeg bet meg spesielt merke i to avsnitt på s. 113:

Alle som seriøst har balet med spørsmålet om hvordan kampen mot klimaendringene bør se ut, vender tilbake til det samme: Vi må komme oss ut av den kapitalistiske konkurranse- og vekstlogikken, med dens idé om at et stadig økende forbruk er målestokken på det gode livet eller veien å gå for å løse problemene. For å si det på en annen måte: Vi må i praksis slutte å avfeie Bergprekenen som en romantisk villfarelse.
Et stort dilemma i dag er at teknikkeens landvinninger for å skape en stadig mer fossilfri verden motvirkes av et stadig stigende forbruksvolum. Argumentet at vekst er nødvendig for å løse problemen, faller på sin egen urimelighet. Hvordan skal vi kunne kjøpe og bygge oss ut av noe som skyldes at vi allerede har kjøpt og bygd for mye?

Peter Halldorf (2020)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.