Valgnederlag

På mandag var jeg fotograf på MDG sin valgvake. Det skulle være en fest, og det var det, men resultatet av valget skulle gjerne vært annerledes. Selv om å gå fra 1 til 3 representanter på Stortinget jo er en formidabel fremgang, så var forventningen 8-10 representanter.

Oda Sofie Pettersen, MDG Agder sin førstekandidat rundt 23. Det ser ikke bra ut…. Foto: Lars Verket

Her er resultatet i rene tall:

Tall fra valgresultat.no

Under 20.000 stemmer opp til Venstres nivå – som fikk 8 inn. Det er litt flere enn de som ikke stemte. Nest største parti er de som ikke møtte. Partiet Sentrum sikret at KrF ikke kom inn (nå tror jeg nok at de har rekruttert både herfra og derfra, men særlig KrF vil nok delvis skylde på Sentrum).

Jeg er selvsagt veldig skuffet selv også, og skrev følgende på FB dagen etter:

Livet består av både opp- og nedturer, og jeg må ærlig innrømme at gårsdagens valgresultat var en skikkelig nedtur. Samtidig ser jeg at det er mulig å glede seg over en økning fra 1 til 3 representanter, og ikke minst at det blir regjeringsskifte med Rødt som en sterk vaktbikkje/kraft på venstresiden. Likevel er jeg redd at de store sakene (klima og artsmangfold) ikke nådde opp i dette valget. Jeg håper jeg tar feil, og heldigvis er det mange tegn på at det endres litt i riktig retning. Men, det haster. Haster veldig….Jeg skal i alle fall la meg få lov til å kjenne på en dyp, dyp sorg denne dagen – og så er det bare å brette opp ermene igjen!

Undertegnede dagen derpå på FB.

Jeg er overbevist om at MDG og grønne verdier har framtida foran seg, samtidig som jeg synes det går altfor sakte… Vi må ta noen kortsiktige kostnader for å høste langsiktige gevinster!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Valgnederlag

  1. Lars sier:

    GU og SU aksjonerte i Kristiansand i går. Fascinerende å se en reaksjon:
    “– Jeg skjønner desperasjonen, og at de føler at de ikke har noen fremtid. Jeg har full forståelse for den type panikk, og at de opplever at det er riktig. Det kan godt være det er riktig også.” (Professor Dag Ingvar Jacobsen ved UiA)

    https://www.nrk.no/sorlandet/gronn-ungdom-skuffet-etter-valget_-_-vi-ma-vaere-litt-ekstreme-for-a-fa-poenget-fram-1.15652050

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.