Vi har bare en planet!

I dag startet jeg dagen med å stemme. Jeg tror dette valget er viktigere enn noensinne, og her kan du lese litt om hvorfor.

Forhåndsstemme avlagt 13.8.2021 kl 09:18. Foto: Ingunn Trosby (som også stemte)

Det første, og nesten banale, er faktumet at vi bare har en planet. For noen år siden svarte Erna MDG med at “de var på en annen planet”, men vi har jo bare én. Og den må vi ta godt vare på. Hvis alle på denne kloden hadde levd som oss i Norge, så ville (iflg overshootday.org) jordens ressurser det året vært brukt opp 12. april:

Skjermdump fra PDF som du kan laste ned her.

Enkelt sagt: Vi må fortsatt hjelpe folk ut av fattigdom, men samtidig må vi løfte folk av overflod

Klimarapporten fra FN som kom for noen dager siden viser at det haster, og at alle må ta grep. I Norge har vi levd godt på det som forårsaker et varmere klima, og er blitt så “fossildopa” at det er vanskelig å slutte. Selv om vi må. Det første slaget står om å slutte å lete etter mer. Vi har allerede funnet MYE mer enn det vi kan utvinne på verdensbasis….

Anne Holt (Ap-statsråd på 90-tallet, men nå i MDG) skriver på sin FB-vegg:

Skjermdump fra åpen FB-profil.

I ordskiftet har det lett for å bli mennesket og naturen, men MENNESKET ER NATUR! Hvis vi ikke tar dette på alvor, så blir det fort alvor. Synes du dette ikke henger på greip? Se om du kan holde pusten i 10 minutter, så kan vi snakkes etterpå. Kanskje vil du da være takknemlig for klorofyll i blader og alger som gir livgivende oksygen? Mennsket er dypt innvevd i naturens mirakel, men individualisme og markedstekning er i ferd med å fjerne oss helt fra denne sammenhengen.

Det vil komme en tid da folk spør: Hva var det som skjedde i 2021? “Hva stemte du mamma?” Husk at det også vil komme noen etter oss! I en tid med mye maktesløshet er det i alle fall mulig å bruke stemmeretten. Så har du gjort noe. Jeg mener ikke at du må stemme MDG (selv om du gjerne må gjøre det), men stem i alle fall grønt! Naturvernforbundet har laget en god partiguide her:

Skjermdump fra NNV sin FB-profil.

Godt valg!

…de ufødte altid vil være i flertall.

Peter Wessel Zapffe i “Farvel Norge” fra 1957

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Vi har bare en planet!

  1. Lars sier:

    Her er en presentasjon av de to toppkandidatene i Agder fra NRK:
    https://www.nrk.no/sorlandet/kan-bli-yngst-og-eldst-pa-stortinget-1.15608141

  2. Marte Rostvåg Ulltveit-Moe sier:

    Takk Lars! Og her er lista over hvor og når vi kan forhåndsstemme i Kristiansand. Bare å få det gjort:) https://www.kristiansand.kommune.no/aktuelt/2021/forhandsstemming-starter-10.-august/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.