Kortreist ferie

I går kom jeg hjem etter å ha tilbrakt fem lange vandredager langs den uoff. digitale kyststien mellom Hamresanden og Høllen. Tilsammen ble det ca 130 km med spennende opplevelser og mye frisk luft. Været var helt fantastisk hele veien! N247 lagde en sak på vandringen i dag: “Hamresanden – Høllen 130 km“. Jeg skal få skrevet litt selv også, og så har jeg lagt bilder i galleriet “Kortreist ferie 2021“. Inntil videre får du klare deg med beskrivelsene av ruta som ligger på www.kyststi.no

Inntil jeg får skrevet det av meg, så kan jeg invitere det med på de forskjellige etappene. Jeg tok altså buss til Hamresanden fra sentrum av Kristiansand. Denne dagen gikk jeg inn til sentrum igjen. Planen var å ligge på Odderøya i hengekøye, men så inviterte kona på middag ute, og det ble sent. Så da fristet det mest med egen seng første natta. Her er tracket presentert med ReLive med bilder:

Dag 2 startet på Bystranda der jeg avsluttet dagen før. Rundt Odderøya, oppom Duekniben og så til Lumber for å ta båt til Bragdøya. Bro over til Langøya og rundt den lille og eksotiske Ragnhildsholmen. Denne natten lå jeg i hengekøye rett N av Paradisbukta med utsikt til Andøya.

Dag 3 gikk jeg videre til Andøya, Bredalsholmen til Kroodden, og tok buss over til Flekkerøy. Deretter gikk jeg Østerøya frem til Asperøya. Her ble sporet delt i to.

Dag 4 gikk jeg videre fra Asperøya og utsiden av Flekkerøy. Her fikk jeg hyggelig selskap, og det var fantastisk sydenstemning på svabergene. Dagens høydepunkt var helt klart reker på Anstens fyr – kastet i land av en lokal fisker! (Det hjelper å ha med seg lokalkjente! 🙂 ) På fastlandet gikk jeg til Rossevann, og overnattet i Støa (fin vik i SØ).

Denne dagen ble også delt i to – en video før og etter tunellen ut til Flekkerøy:

Det ble sent dagen før, men jeg måtte tidlig opp for å finne dekning. På kartet så jeg en høyde ikke så langt fra leir, og slo opp igjen hengekøya der. Ville ligge nær vann for å få badet før leggetid… Så første delen av tracket er veldig kort. Grunnen til høyden var et Teamsmøte jeg hadde prioritert. Dessverre ble det ikke prioritert av den andre parten, så der hang jeg. Tok en litt rolig start, og gikk så videre til Svensheia, Romsviga, Helleviga, Langenes, Årosveden og bort til Høllen. Her ble det buss hjem igjen.

Alt i alt ble det ca 130 km fordelt på fem ganske lange dager. Nå gikk jeg jo med sekk, men den var ikke altfor tung. På det meste hadde jeg med 3 liter vann, men veldig lite mat. Heller ikke kokeutstyr. Det er såpass kort mellom hver anledning til å kjøpe seg mat, at det går helt fint.

Jeg håper noen andre også blir inspirert til å legge ut på ekspedisjon i egen kommune! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Livsmestring. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.