Awareness of your body

Da er jeg godt i gang med boka “Radical Acceptance” av Tara Brach, og her var det mye bra.

På s. 98 siterer hun forfatteren Hameed Ali som har skrevet følgende om tilstedeværelse i kroppen:

Sincerely explore for yourself, are you here or not? Are you in your body or oblivious, og only aware of parts of it? When I say, “Are you in your body?” I mean, “Are you completely filling your body?” I want to know whether you are in your feet, or just have feet. Do you live in them, or are they just things you use when you walk? Are you in your belly, or do you just know vaguely that you have a belly? Or is it just for food?
Are you really in your hands, or do you move them from a distance? Are you present in your cells, inhabiting and filling your body? If you aren´t in your body, what significance is there in your experience this moment? Are you preparing, so that you can be here in the future? Are you setting up conditions by saying to yourself, “When such and such happens I´ll have time, I´ll be here.” If you are not here, what are you saving yourself for?

Hameed Ali, forfatter og lærer.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Livsmestring. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.