Evaluering friperiode

Denne våren tok jeg ut 6 uker ulønnet permisjon for å gå mer «all-in» på ting jeg brenner for utenom jobben i Eiken. Her er en oversikt over hva tiden ble brukt til.

Klorofylla – det ble litt bilder i år også til dette prosjektet. Her fra bøkeskogen i Ravnedalen.

Første delen av perioden ble brukt til å jobbe med Teltreglene i Kristiansand. Fulgte opp diskusjon med leserinnlegg i FVN (ligger i kommentarfeltet nederst i forrige link) og innslag på Dagsrevyen. Til slutt gikk det over all forventning, og både Storenes og Odderøya er nå inne på Padleperler.no. Her er de nye atferdsreglene for Kristiansand kommune (som skal evalueres om 2 år).

Gøyal tittel på NRK Dagsrevyen. Skjermdump NRK

Så fortsatte arbeidet med Kyststi, og fredagen før skolens sommerferie kunne vi lansere 9 etapper og 125 kilometer! Beskrivelsene ligger på www.kyststi.no, og Googlekartet med tracket har fått selskap av 181 interessepunkter underveis. I uken etterpå ble det møte med parksjef og ordfører, og det blir veldig spennende å se hva som skjer videre. Verken NRK Sørlandet eller FVN var interessert i kyststi i denne omgang. Derfor skrev jeg selv en sak til lokalsporten: Bli med på kyststi i Kristiansand! og en kronikk til politikerne: Kyststi Kristiansand

Parksjefen la 100.000 på bordet til By- og stedsutvalget før sommeren for merking av kyststi i Vågsbygd. Her kommer jeg til å følge opp mer utover høsten. I forlengelsen av dette arbeidet var jeg også med på en familietur fra Stavern til Nevlunghavn, så da fikk jeg virkelig se hvordan en merket kyststi kan se ut:

Godt merket kyststi i Nevlunghavn. Foto: Lars Verket

Feltarbeidet i Telemark er også i god gang. Sammen med Vestfold-Telemark Fylkeskommune skal jeg skrive beskrivelser av padleruter fra Skien til Risør. Der var det et møte med forskjellige aktører i begynnelsen av mai, og ruter er tegnet inn på kartet. Det har medført gjensyn med mange fine steder langs Telemarkskysten. Jeg ønsker å besøke de fleste områdene før jeg skal skrive om dem igjen. Sist jeg var over det hele var i 2009, og en del steder har det vokst igjen osv. Samtidig oppdaterer jeg Padleperler.no fortløpende med bilder osv. Siste turer ut i felt kan du se her: Feltarbeid i Telemark, Feltarbeid i Telemark II og Feltarbeid i Telemark III

Skrataholmene sett ovenfra – et padleparadis. Foto: Lars Verket

Innimellom har jeg tatt bilder til Kirkens Bymisjon i Kristiansand sitt nye gatemagasin MOT. Det har vært veldig gøy, og jeg fikk bl.a. møte gatekunstneren «QuirkyMouse» i Kristiansand. Det ble til et helt galleri med bilder: QuirkyMouse Personlig synes jeg dette var ett av de beste:

QuirkyMouse. Foto: Lars Verket

Det har også blitt foto innenfor andre genre. Serien med «Klorofylla» fortsetter, og galleriet for i år ble til slutt på 72 bilder: Klorofylla 2021 Målet er å få noen av disse bildene inn som utsmykning på en institusjon. Et eksempel finnes øverst på siden, og her er ett til:

Klorofylla. Foto: Lars Verket

Også har jeg lært meg å fly drone i perioden, og har både skaffet forsikring og meldt meg inn i forening for dronepiloter. Tar mest stillbilder, og det er veldig gøy med helt nye perspektiver på ting. Det viser liksom fram steder på en helt annen måte. Her fra Prestegården der jeg var på en fire dager lang retreat med Merete Sparre (QiGong/Balansenøkler):

Prestegården i Vigmostad – sett fra drone. Foto: Lars Verket

Veldig fornøyd med hva jeg rakk over i denne perioden. Avsluttet med å opprette en Spleis, og jammen ser det ikke ut som det kommer inn litt penger også!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.