Medieoppmerksomhet

I dag har det blitt mye eksponering – til og med på Dagsrevyen:

Skjermdump Dagsrevyen NRK 1 – 19.4.21

Her er link til innslaget i Dagsrevyen i går. Samme tematikk som leserinnlegget Fædrelandsvennen publiserte samme morgen: “Hengekøyesommeren” (FVN). Det ligger bak betalingsmur, men jeg har oppdatert hele sakshistorikken fortløpende på Padleperler.no – Teltregler i Kristiansand.

Saken har vært litt vanskelig å få godt frem. Det har lenge vært teltforbud i en del nære friområder i Kristiansand. Jeg har tidligere påpekt dette her i bloggen. Forslaget fra kommunen som kom på høring opprettholdt stort sett dette. Men, etter høringsinnspillene var det to ting som skjedde. De store områdene i Baneheia og Jegersberg ble redusert (der forskriften skulle gjelde), noe som åpnet for mer telting der. I tillegg ble det foreslått åpnet for hengekøye i en rekke områder, mens telting fortsatt skulle være forbudt! Dette er jo helt fantastisk! Argumentet er at hengekøye er mindre privatiserende og medfører mindre slitasje på naturen.

Mine argumenter her har vært at privatisering kan løses med tidssonering. Fx at telt bare er tillatt fra klokken 20-10 i høysesongen/skoleferien. Når det gjelder slitasje på nærnaturen tenker jeg at telting i den sammenheng utgjør et minimalt problem. Utfordringen for vår nærnatur er asfaltering, at den sprenges bort og bygges ned…. Så enkelt. Så brutalt.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

5 svar til Medieoppmerksomhet

 1. Lars sier:

  I referatet fra BSU:

  Alle områder som administrasjonen har foreslått “Telting/bobil ikke tillatt, hengekøye tillatt”, endres til: “Bobil ikke tillatt. Telting ikke tillatt i grunnskolens sommerferie kl 09-20. Hengekøye tillatt.” Endringsforslaget gjelder ikke Hamresanden, der beholdes administrasjonens forslag (“hengekøye tillatt på vestre del av området») (7/4)

 2. Lars sier:

  I går var saken oppe i Bystyret. Jeg har ikke fått referat enda, men her er det Fædrelandsvennen skriver:
  https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/wezq95/aapner-opp-utmarka-for-telt-og-hengekoeye

  Så dette ser ut til å ha gått veien. En veldig stor endring fra eksisterende regler. Nå gjelder det å kjøre på med sporløs ferdsel og opplæring. Så denne nye koronasommeren blir minst like god som den forrige!

 3. Tilbaketråkk: Evaluering friperiode | homo ludens

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.