Kairos-koden

For en drøy uke disputerte Nils Harald Sødal med “Kairos-koden“. Jeg hørte på disputasen på nett, og det var en sann fryd. Her finner du opptaket av disputasen (NB: Over 1GB i .mp4) og PDF av selve oppgaven: “Kairos-koden. En utforskning av mental styrke, øyeblikks-kreativitet og skaperkraft“. Han har intervjuet de beste kultur- og idrettsutøverne i landet for å se hva de har felles. Dette har han kalt “Kairos-koden”. Dette er en form for tilstedværelse både utover og innover, også kjent fra idretten som “flow”. Jeg synes det ligner veldig på det jeg kjenner som oppmerksomt nærvær/mindfulness, men det er med Nils Harald sine egne ord. Autentisk og sterkt! Anbefales!

nettsidene til Kunsthøgskolen i Oslo sto det følgende om disputasen:

Med utgangspunkt i et samarbeid mellom Olympiatoppen og Den Norske Opera & Ballett har Sødal i dette doktorgradsprosjektet utforsket sammenhengen mellom mental styrke og skaperkraft. Hovedproblemstillingen har vært hva som hemmer og hva som fremmer utnyttelsen av kreative ressurser hos personer som ønsker å få ut sitt beste, og for å komme nærmere et svar på dette har Sødal intervjuet flere av Norges fremste kunstnere og toppidrettsutøvere.

I forbindelse med oppgaven laget også Sødal en film. Denne kan du se 54 min inn i denne YouTube-filmen:

Spol til 54 min inn for å se filmen til Phd-prosjektet.

Jeg gleder meg virkelig til å lese oppgaven, og psyker meg opp til å invitere Nils Harald med på en samtale på Forundringsrommet.no.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Livsmestring. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kairos-koden

  1. Siv augland eik sier:

    Vel, jeg har jo innsett hvilken ressurs Du er, så nå er j også nysgjerrig….uansett hvem som har fått Deg inn på min skjerm….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.