Hvorfor religion?

Martin Lönnebo har passert de 90, og i 2019 ga han ut boka “Drömmen om innersta sjön“. Her er det korte refleksjoner, og et av avsnittene har tittelen “Hvorfor religion?“. Det starter på denne måten (s. 123):

Religion som försanthållande, som konkurrent til vetenskapen, är skadlig vidskepelse. Vetenskap som religion är även det skadlig vidskepelse. Religion som kärleksfull relation til Det Stora Hela, det heliga, är en varm, stark, livgivande kraft. Den er livets vän och hör framtiden til.

Martin Lönnebok (2019)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.