Massebilismen som tidsfenomen

I boka “Et land på fire hjul” av Ulrik Eriksen kom jeg over en referanse til Hjalmar Hegge og artikkelen “Bilen som den 8. landeplage“. Denne har jeg ikke funnet, men jeg fant en PDF fra Naturvernforbundet med en artikkel av samme Hegge. Den hadde tittelen “Massebilismen som tidsfenomen” og sto i Norsk Natur 4/1978. Jeg har klippet ut de tre sidene med artikkelen, og de ligger her.

Artikkelen avsluttes i neste nummer av Norsk Natur – nr 5/1978. Heldigvis lå også det på nett! Så her er de to avsluttende sidene:

Takk til Naturvernforbundet som tar vare på historien! Dette er jo tankegods som er ganske fjernt fra dagens “mainstream” holdninger.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.