Forslag kyststi i Kristiansand

Siste uka har jeg gått opp to forslag til Kyststi i Kristiansand sentrum: Sentrum øst og Sentrum. Her ser dere forslag til rute:

Forslag til Kyststi i Kristiansand sentrum – med bilder.
Forslag til Kyststi i Kristiansand sentrum øst – med bilder.

Jeg har så smått begynt på siste strekket vestover mot Flekkerøy. Her er det en del transportstrekk, men blir gøy med en sammenhengende strek. Allerede er streken over 20km, og den krever ingen tilrettelegging utover det som eksisterer der i dag. Det er også enkelt å legge inn alternativ trasé for rullestol/barnevogn.

Oppdatering mars 2021: (Dette avsn) Nå har jeg fått gått opp del 1 og 2 mot Flekkerøy, og det er mye lengre enn antatt… Ser for meg at hele strekket fra Varoddbrua til tunnelen til Flekkerøy blir ca 50 km, og så at det blir ca 30 km på Flekkerøy og 6-7 på Bragdøya/langøya. Satser på å ha dette klart i mai en gang – slik at det kli tatt i bruk!

Egentlig burde dette hete “Grønn Kyststi”, da Vige busstopp er starten ved Varoddbrua. Denne etappen stopper et kvartal fra Kvadraturen skolesenter. Neste etappe slutter ved Bellevue. Alle disse tre stoppestedene er langs metroaksen, og bussene kommer i et banka kjør!

Jeg skal også få merket opp antall badeplasser og utsiktspunkter underveis. I tillegg til andre aktuelle variable som butikk, toalett, aktivitet, kultur osv. Hadde vært spennende å få merket dette til sommeren, men sannsynligheten for det er nok lav. Ser at Kyststi figurerer i dokumenter hos kommunen, men såvidt meg bekjent er ingenting merket som det. Det finnes en nasjonal merkestandard for Kyststi, og såvidt meg bekjent er det bare Farsund kommune som har gjort bruk av denne rundt Lista i Agder. Vestfold har sin kystlinje dekket, og det er bare litt igjen i det som før var Telemark. Så da er hele Vestfold-Telemark dekket.

Jeg synes jo at potensialet for Kyststi mellom Varoddbrua og Flekkerøya er stort, og håper jeg kan få med meg flere på den ideen. Planen er å inkludere Bragdøya/Langøya (båt fra Lumber) og Flekkerøya (tilgjengelig tunnel, men greit å ta buss). Tilsammen blir dette fort 50+ km med Kyststi!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Livsmestring. Bokmerk permalenken.

2 svar til Forslag kyststi i Kristiansand

  1. Marte Rostvåg Ulltveit-Moe sier:

    Dette er så kult prosjekt!

  2. Lars sier:

    Jeg har ikke glemt denne, og har prøvegått en tur videre via Duekniben. Tror det blir kult mot Myren Gård!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.