Forsvaret på besøk

Da jeg gikk til jobben i dag lå det et skip fra forsvaret mellom Odderøya og Dvergsøya:

Besøk i morgentimene

De har sikkert godt grunner til å ligge stille her en tåkete desembermorgen, men jeg måtte plutselig le litt der jeg gikk. Grunnen blir tydeligere på dette bildet:

Godt plassert.

Skipet ligger innenfor den tette tåka ute i havet, og har god visuell kontakt med Odderøya til høyre i bildet og Tangen til venstre. Lenger ute kan vi se Dvergsøya.

Forsvaret har jo hatt spesielt en navigasjonsutfordring som vil bli husket (BM: Helge Ingstad), og det slo meg i morgentimene at de kanskje bare lå stille her for å vente på at tåka skulle lette. Slik at det kunne bli litt enklere å navigere. Det var i alle fall en morsom tanke (for meg), men sånn rent forsvarsfaglig er det jo veldig lite morsomt. Det ser jeg. Selv om det som har skjedd har skjedd.

Jeg håper i alle fall at de får en fin jul ombord! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.