Human kind

Da er jeg godt i gang med boka “Human kind – a hopeful history” av Rutger Bregman. Har tidligere lest “Utopia for realister“, og han er spennende å lese. Mange nye tanker!

I kapittelet Homo ludens (!) var det spesielt ett avsnitt som berørte meg sterkt:

´The opposite of play is not work,´the psycologist Brian Sutton-Smith once said. ´The opposite of play is depression.´These days, the way many of us work with no freedom, no play, no intrinsic motivation – is fuelling an epidemic of depression. According to the World Healt Organization, depression is now the numnber one global disease. Our biggest shortfall isn`t in a bank account or budget sheet, but inside ourselves. It´s a shortage of what makes life meaningful. A shortage of play.

Dette hadde vært spennende å forfølge….

Ellers er han inne på en måte for å organisere arbeidet på hos et firma som heter Buurzorg. De fant jeg også omtalt i en artikkel i Sykepleien. I noen andre avsnitt skriver han om Agora – et skolekonsept i Nederland. Det er ganske annerledes enn slik vi vanligvis tenker.

Bregman, Rutger (2020) Human kind – a hopeful history
Bloomsbury

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.