Strynekåpa – little planet

Når en har 360gr bilder er det en måte å behandle de på som ofte kalles «little planet». Det er en funksjon med spesiell effekt. Jeg har ikke mange 360gr bilder (enda), men fant et av Strynekåpa tatt for VELDIG lenge siden. Det ble sånn:

Strynekåpa som «egen planet».

Jeg har noen tanker om motiver der dette kan være aktuelt. I går kjøpte jeg en 8mm-linse til kameraet, og da kan jeg ta 360gr panorama med bare 4 bilder. Jeg skal forske videre på dette, og hadde stort utbytte av denne lille tutorialen som jeg fant på nett. Et annet program der du kan gjøre dette er PTGUI.com (det hadde jeg før, men har ikke brukt på noen år.)

Dagen etter prøvde jeg med et 360-bilde av Dybingen. Jrg ser at dette blir best med helt blå himmel, det ble en ganske tydelig skjøt. Også egner det seg nok i større format – denne gangen tok jeg bare et på 1500px i bredde, men originalen er jo hinsides stor….

Dybingen – teltet mitt kl halv åtte. 🙂
Her er det enda en, med et litt annet ståsted.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.