The will to be ill

Jeg leser for tiden Tormod Huseby sin bok “Alene naken. Hvorfor er vi redd for å være oss selv?”, og her er det stadige interessante drypp. På s. 204 skriver han om Frankl sin “vilje til mening” og Freud sin “vilje til lyst”. Adler var kjent for “vilje til makt”, men så fortsetter han (s. 205):

…. Adler brukte også uttrykket “the will to be ill”. Jeg finner fellestrekk mellom dette utsagnet og min ovennevnte påstand om at i uløste konflikter, spesielt der selvfølelsen er truet, vil kroppen kunne bli den synlige slagmarken. Men slaget foregår egentlig inne i oss selv. Ofte er det usynlig for andre, og gjerne heller ikke erkjent for en selv.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Livsmestring, Samfunn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.