Pauls fiskesuppe

Paul (Leer-Salvesen) la ut sin oppskrift på fiskesuppe i dag på FB, og han skriver på FB at den snappet han igjen opp på et restaurantkjøkken i Assisi. Den blir spennende å prøve:

Pauls Fiskesuppe
4 personer

En liter fiskekraft – inklusive blåskjellkraften
3 dl hvitvin
En dl knuste tomater eller 2 dl tomatjuice
400 g hvit fisk, helst lange eller brosme
400 g rød fisk, helst mager ørret
Et nett friske blåskjell
½ kg reker som håndpilles
Litt safran
1 liten løk, finhakkes
2 store fedd hvitløk, knuses
5-6 spiseskjeer olivenolje
En grønn paprika, fire stilker stangselleri, en bunt vårløk som finhakkes.
Timian, dill, gressløk, salvie eller andre urter.

Fres løk og hvitløk i oljen til de er blanke. Fyll på vinen og varm opp til kokepunktet før tomatjuicen helles i. Spe videre med fiskekraften og ha i safran. La de finhakkete grønnsakene koke i suppen i ca 20 minutter. Rens og damp blåskjellene og sil kraften før den tilsettes suppen. Kok opp på nytt. Sjekk at farven er riktig, og tilsett eventuelt litt mer tomat. Skjær fisken i passelige stykker og trekk den 10 minutter i suppen. Smak til med salt, pepper, paprika, og tilsett friske urter som timian, dill og gressløk. Ta gryten av varmen og tilsett rekene, blåskjellene, og en del av blåskjellskallene.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.