Paul (Leer-Salvesen) la ut sin oppskrift på fiskesuppe i dag på FB, og han skriver på FB at den snappet han igjen opp på et restaurantkjøkken i Assisi. Den blir spennende å prøve:
Pauls Fiskesuppe
4 personer
En liter fiskekraft – inklusive blåskjellkraften
3 dl hvitvin
En dl knuste tomater eller 2 dl tomatjuice
400 g hvit fisk, helst lange eller brosme
400 g rød fisk, helst mager ørret
Et nett friske blåskjell
½ kg reker som håndpilles
Litt safran
1 liten løk, finhakkes
2 store fedd hvitløk, knuses
5-6 spiseskjeer olivenolje
En grønn paprika, fire stilker stangselleri, en bunt vårløk som finhakkes.
Timian, dill, gressløk, salvie eller andre urter.
Fres løk og hvitløk i oljen til de er blanke. Fyll på vinen og varm opp til kokepunktet før tomatjuicen helles i. Spe videre med fiskekraften og ha i safran. La de finhakkete grønnsakene koke i suppen i ca 20 minutter. Rens og damp blåskjellene og sil kraften før den tilsettes suppen. Kok opp på nytt. Sjekk at farven er riktig, og tilsett eventuelt litt mer tomat. Skjær fisken i passelige stykker og trekk den 10 minutter i suppen. Smak til med salt, pepper, paprika, og tilsett friske urter som timian, dill og gressløk. Ta gryten av varmen og tilsett rekene, blåskjellene, og en del av blåskjellskallene.