Perspektiv fra Kvaløy

Den norske økofilosofen Sigmund Sætreng Kvaløy har skrevet en del om “industrivekstsamfunnet”, og en artikkel sto i artikkelen “Naturens nei. Om EU, frihandel og økologisk kaos” fra 1994. Han så kanskje tydeligere enn de fleste hva som ligger foran oss:

Urbanisering og kraftig økning i transport av varer og personer via frihandel og turisme gjør at menneskenes helse er mer truet enn noen gang. Epidemier har aldri tidligere hatt et globalt spredningsområde via lynhurtig overføring slik moderne transportmidler medfører. Og likevel fjerner vi altså grensekontroller og grenser. Mye av det som overføres, er de siste årene blitt langt farligere enn tidligere, fordi mange organismer er blitt motstandsdyktige mot kjemiske bekjempningsmidler, antibiotika osv.

Tankefull i Assisi april 2019. Foto: Arkiv

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.