Arne Næss 108 år

27. januar ville Arne Næss fylt 108 år. I den anledning skriver Petter Mejlænder følgende på FB:

I dag ville Arne Næss fylt 108
Dette bildet tok jeg på en rasteplass i Aust-Agder, der jeg er når dette skrives. Vi var på vei til Grimstad og Kristiansand for å underholde publikum. Han smilte så lett, nærmest uansett hva han pratet om, og her var han en smule flørtende fordi han pratet med min mor. Men selv om han var en smilende filosof, som trodde på menneskenes muligheter til å finne gode løsninger, var han også opptatt av sorg og lidelse. På sine gamle dager snakket han ofte om døden, alderdommens håpløshet og selvmord. En gang sa han følgende til meg: «I dag er det mange som vil dø. Særlig eldre mennesker. Min mor ville ta sitt eget liv de siste to årene. Hvis man føler man bare er til bry, mener jeg man godt kan ta sitt eget liv. Men hvis det ikke stemmer at man er hundre prosent til bry, skal man la det være.» Han sa han ville velge snøen hvis han selv skulle gjøre det. «Du sovner inn. Det er en fin død.» Han gjorde det ikke, men fikk en fin død likevel. (Sitatene er fra min bok «Nærkontakt».

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.