Kamerakuren

Høsten 2019 ga allmennlege Torkil Færø ut boken “Kamerakuren” på Arneberg forlag. Han mener kameraet kan gi mestring og motstandskraft, og har skrevet en hel bok med fotografiske øvelser som kan gjøre livet ditt bedre.

I boka deler han over 20 års erfaring som lege, og kombinerer dette med foto og annen livsvisdom. Det er en herlig miks – og alle kan ha noe å lære fra denne boka. Boken er delt opp i 5 deler:

  • Å VÆRE – Vi øker vår værekraft
  • Å GJØRE – Vi øker vår handlekraft
  • Å VURDERE – Vi øker vår lærekraft
  • Å FORANDERE – Vi øker vår vendekraft
  • Å FORBEDRE – Vi øker vår bærekraft

I hver av disse delen finner du oppgaver, som er en skjønn blanding av foto og livsmestring. Noen eksempler:

  • Oppg 5: Aksepter det som er
  • Oppg 12: Ta tak i øyeblikket
  • Oppg 39: Bryt rammene
  • Oppg 52: Tæl trumfer alt
  • osv

I forordet kaller Audun Myskja dette for “Banebrytende nybrottsarbeid”, og det er ikke vanskelig å være enig i denne beskrivelsen. Torkil Færø har kombinert selvhjelpsboka med både foto, biografi og fagbok – og gjort dette på en lekende og lettlest måte.

Her finner du også mange sitater og boktips. Jeg har samlet boktipsene fra kamerakuren på nettstedet bokoman.no. Her er det også noen linker til videoforedrag. Det er veldig raust av Færø og ta oss med på den veien han selv har gått!

Selv jobber jeg i helsevesenet, og har allerede lånt ut boka 3 ganger til pasienter etter at jeg hadde lest den selv. De er veldig fornøyde, og jeg er veldig enig med dem. Faktisk er jeg blitt motivert til å gå igjennom alle oppgavene, og så lage min egen fotobok: “Kamerakuren til Lars Verket“. Det haster ikke – det kan godt ta noen år å få den boka ferdig. Her er det veldig mye en kan fordype seg i, og jeg liker veldig godt hovedinndelingen i boka. Livsmestring kommer til å bli mer og mer vesentlig i tiden som kommer, og det er veldig spennende hvordan han kobler dette til fotografering. Selv er jeg jo vant med å tenke på denne måte når det gjelder natur, og jeg ser helt klart at dette går fin med foto også!

Boken kan virkelig anbefales! Du behøver ikke være fotograf en gang – det holder med en interesse for bilder og Livet!

Boka koster 349,- og kan kjøpes direkte fra Torkil Færø sitt firma: Kairo Workshops.

PS: Forfatteren og undertegnede har møtt hverandre et par ganger, og er venner på FB. Denne anmeldelsen er likevel skrevet på så fritt grunnlag som mulig, og jeg har betalt for boka selv.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Livsmestring. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.