Spennende film

Fant denne på FB for noen uker siden, men har ikke sett på traileren før nå! Den ser ut til å handle om den historien vi trenger – som vi manger der vi er nå i historien. Hele filmen er også tilgjengelig fritt online. Kanskje i helgen, Traileren var i alle fall spennende:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Livsmestring, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Spennende film

 1. bare jeg sier:

  “We do hope you will engage with the film and its themes
  and join our growing family of change makers!”, sier de.

  Jeg blir alltid litt mistenksom når noe er gratis 🙂

  Det ser ut for meg som om det til alle tider har dukket opp nye bevegelser som skal gjøre verden til et bedre sted. Tror de kan deles inn i tre hovedgrupper. Den første skapes av typisk sektledere som f. eks er ute etter oppmerksomhet, penger og sex. Den andre opphøyer mennesket til noe stort og den tredje lærer at menneske må kjempe mot det onde i seg selv og i sine omgivelser. Som en eller annen skal ha sagt, ondskapen vokser frem av seg selv hvis ingen bekjemper den kontinuerlig.

  Dette var visst alle veldig enige om etter 2. VK.

  Det jeg har innsett for min egen del er at det altid finnes mennesker med onde hensikter. Og de trenger seg inn over alt. De prøver alltid å skaffe seg makt og inflytelse. Og ofte lykkes de fordi mange sosiale systemer rett og slett mangler felles normer og regler for hva som er rett og galt. Typisk så styres det meste av følelser.

  Min enkle filosofi er at nesten alt her i livet kan sammenlignes med iskrem, sjokkolade og karameller. I utgangspunktet bare possitivt. Det smaker bare godt. Men hvis man gjør det til noe som skal gi livet en dypere mening eller høyere verdi, så råttner tenna, man blir tykk, får sukkersyke, kreft og infarkt osv. Bare et spørsmål om tid.

  Kanskje det mest spektakulære eksemplet var det som fulgte i kjølevannet av new-age-bevegelsens inntreden i den vestlige verden. “Dronningen” het visst Blavatski eller noe slikt. Og det var noen av hennes elever som skapte nazibevegelsen. I begynnelsen hørtes alt så possitivt ut med “ybermenschen” og “sig heil”. Menneskeetten skulle utvikles til et mer høytstående vesen. Men normene manglet. Da Hitler med sine talegaver gjorde sin entree var løpet kjørt. Han blendet alle. Straks startet han en prosess hvor de gale menneskene systematisk fikk viktige possisjoner og alle vet hvordan det gikk.

  Og da som alltid ellers. Realistene som advarte ble stemplet med fy-fy. Og de optimistiske som sa at alt skulle utvikle seg inn i himmlen ble applaudert. Og Dr. Goebbels visste akkurat hvordan han kunne få folk til å tro hva som helst. I ettertid kan vi se at han greide det.

  Og det er dette som skremmer livet av meg. Folk var ikke dummere i nazityskland enn de er rundt i den vestlige verden idag. Nesten alt som befinner seg inne i hodene på folk er produkter av manipulasjon og påvirkning. Det kan bevises statistisk ved å sammenligne hva som befinner seg inne i hodene på folk i forskjellige land. Folkene er de samme men påvirkningen forskjellig.

  I et historisk perspektiv mener jeg dette er mønster som går igjen hele tiden.

  Tror det er et mønster i mange menneskers liv også. Jeg har kjente noen som alltid måtte prøve nye mystiske og/eller mirakuløse ting. At fra alternativ medisin, filosofier og religiøse forestillnger and you name it. Altid var de like entusiastiske. Men jo flere ting de prøvde, jo større ble behovet for finne det absolutte som kunne tilfredstillte dem mer enn en ganske kort periode. Noe som kunne “mette” dem. Av en eller annen grunn fikk de alle en tidlig død.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.