Padleperler langs Agderkysten

Da har jeg fått konvertert gps-koordinatene for 460 leirplasser og nesten 100 p-plasser/utsettingssteder i Agder, og fått de inn i et google-kart:

Veldig kult å se det på denne måten!

Dette har tatt noen dager, men jeg synes det var verdt det. I bøkene “Padleguide for Vest-Agder” (2007) og “Padleguide for Aust-Agder” (2008) var koordinatene i formatet grader og desimalminutter. Nå har jeg fått konvertert alle til desimalgrader som Google bruker. Da er det relativt enkelt å få lagt inn data i forskjellige lag vha. Excel i forskjellige lag.

Vurderte å ha et eget lag for “Fyr”, men det er jo noen fyr som har overnattingsplass for telt, andre kan du overnatte på og noen egner seg bare for besøk. Så for fyrene sin del er det som oftest bare markert hvor du tar kajakken på land.

Å få dette kartet på plass er egentlig starten på prosjekt “Padleperler langs Agderkysten”. Er litt usikker på hvordan det skal utvikle seg, og håper vinteren gir et svar på det. Det mangler i alle fall ikke på tanker.

Siden jeg ga ut bøkene for Agder (Vest-Agder sammen med Vest-Agder fylkeskommune), så har det blitt mer vanlig å ha fokus på padleruter. Her har NPF lagt ned en stor innsats, og jeg ga selv ut et kart for Kristiansand i 2013. Siden da er det også flere andre steder som har fått egne kart (bl.a. Lillesand). Jeg skal prøve å få samlet sammen info om dette etterhvert.

Allerede nå kan jeg vel avsløre at jeg gjerne tar i mot tips fra dere. Både om ruter, punkter (nye og de som ikke egner seg lenger). Alle koordinatene i kartet ovenfor må kvalitetssikres. Det skjer mye på over 10 år i strandsonen! (Du finner meg på lars@verket.no)

Faktisk skal jeg ut i dag for å legge til noen nye punkter i Kristiansand (Gammeløya og en ny på Bragdøya).

Følg med!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.