Klimadebatt

I kveld var det klimadebatt på grønt senter arrangert av Arbeiderpartiet. De hadde invitert Høyre, og begge kunne invitere med seg to partier. Ap valgte SV og Rødt, Høyre valgte Venstre og MDG. Jeg tok bilder:

Jan Oddvar Skisland (Ap) er ettertenksom.

Alle bildene jeg tok denne kvelden ligger i galleriet: «Klimadebatt i Kristiansand«. (Bildene ligger i CC0 og kan lastes ned og brukes av hvem som helst.)

I motsetning til debatter der alle partier er tilsted (spesielt ett), ble det en mer verdig debatt. Selv om det ble pirket litt innimellom, så gikk det veldig saklig for seg. Alle var enige om at klima er en viktig sak, så jeg har god tro på at det kan bli noen gode løsninger etter valget.

SV og MDG etterlyste mer utålmodighet i den borgerlige leiren. Da var Ivar Bergundhagen (V) klar: «Utålmodigheten er meg!»

Den borgerlige utålmodigheten – personliggjort i Ivar Bergundhagen fra Venstre.

MDG var svært kritiske til cruisenæringen, og omtalte landstrøm som å sette «lebestift på grisen – det er fortsatt en gris!». Marte Rostvåg Ulltveit-Moe (MDG) var også tydelig i sin sluttappell: Ap har det fine slagordet «Alle skal med», mens hun gjorde det om til «Alle utslipp skal ned».

Marte Råstvåg Ulltveit-Moe tegner og forklarer. Mali Steiro Tronsmoen (SV) t.v.

Harald Furre prøvde så godt han kunne å redegjøre for Kristiansands CO2-utslipp, og hvorfor Kristiansand var i en særstilling i Norge (og en liten fjert i verden). CO2 er jo et globalt problem… Han hadde noen gode poenger i forhold til bl.a. REC Solar som slipper ut mye CO2, mens om jo lager solceller. Alternativet med å produsere dette med kull i India/Kina er jo ingen god idé. Samtidig var det noen huller. Høyre vil gjøre Kristiansand «helelektrisk», men det er noen huller her. Fritidsbåtflåten og Kjevik er to av dem.

Ordfører Harald Furre. Høyre har klimasaken høyt på dagsorden, men er ikke så utålmodige som SV og MDG.

Helt til slutt har jeg bare lyst til å legge ut bilder av beina til tre av deltagerne, så kan dere jo undre dere over hvem sine bein det er:

Til slutt: Dette er ikke noe forsøk på å gi en nøytral oppsummering av debatten. Jeg er medlem i MDG, og står på 9. plass på fylkeslista.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.