Pride 2019

For tredje år på rad fotograferte jeg under PRIDE-marsjen i Kristiansand. Dette bildet er vel det jeg er mest fornøyd med:

Politiet gikk i Pride i år også – ubevæpnet.

Ikke nok med at bildet lyser av engasjement, men det er så mye mer. Homofil praksis var nemlig straffbart i Norge frem til 1972, og kvinner i politiet var heller ikke så vanlig frem til ganske nylig. Jeg kjenner at jeg får en liten klump i halsen av dette bildet. Det har skjedd mye, og i mine øyne er vi på rett vei.

Ordfører Harald Furre stilte trofast opp i år også, og holdt en veldig fin appell:

Ordfører Harald Furre var med i år også.

BDSM-miljøet i byen var også på plass, og jeg fikk noen bilder jeg undrer meg over av de også:

Dette synes jeg er vanskelig å forstå.
Når det er smerte involvert, så blir det enda vanskeligere synes jeg.

Jeg tenker at dette er et mangfold jeg helt klart kan leve med, og at jeg er ganske sikker på at de som driver med dette gjør det i rammer de er fortrolige med.

Det var en skikkelig folkefest, med massevis av farger. Veldig fotogent:

Fargefest

Den norske kirke var også godt representert i toget. Hvis vi tenker tilbake til 1972 da det var juridisk ulovlig å ha sex mellom to menn, så er det jo fortsatt en del kirkelige miljøer dette er veldig vanskelig.

Kirken var på Pride i år også.

Da marsjen gikk ned Markens passerte de foran valgboden til Partiet de kristne (PDK). De var nok på ingen måte en del av marsjen, men kunne fort vært det:

Slagordet til PDK

Når de skriver om frihet og trygghet til alle, så er det nok et slagord alle i toget også kunne stilt seg bak. Nå legger nok PDK litt andre ting i de ordene enn en del av de som gikk i toget. På sine hjemmesider skriver de følgende:

I løpet av noen år har våre folkevalgte presset igjennom lover som søker å endre vårt syn på ekteskapet. Familien skal ikke lenger være en mann og en kvinne og frukten av deres kjærlighet, men konstrueres etter tidens trender. Barn mister sin naturlige rett til å kjenne sitt opphav, og kan produseres utenom alle biologiske rammer. Dette vil vi ikke akseptere.

Sa da var det også sterkt å se hvordan marsjen passerte valgboden deres i Markens:

PDK ble ufrivillig en del av marsjen da toget passerte valgboden i Markens.

Det var som dere ser flere ting i år også som gjorde sterkt inntrykk på meg. Noen bilder sier så mye mer enn bare det som er på bildet. Det er lag på lag på lag. Bildene jeg tok i år kan du se på i galleriet “Pride 2019“. Bildene fra i fjor ligger i galleriet “Skeive Sørlandsdager 2018” og min første runde med kameraet “Skeive Sørlandsdager 2017“. (Bildene ligger i CC – Creative Commons – slik at de kan lastes ned og brukes av hvem som helst.)

På kvelden gikk jeg ned til Kilden og Caledonien for å ta bilder. Det ble en fin avslutning på dagen:

Kilden i regnbuelys med Caledonien i bakgrunnen.
Kilden også med på Pride.

Takk for et flott arrangement!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.