Lenge siden!

Nå har det allerede blitt juli, og ser at det nesten er en måned siden forrige oppdatering. Det betyr ikke at livet står stille likevel… Her er noen drypp fra siste måneden.

På fotofronten har det skjedd en del, og galleriet med grønne bilder gjorde at jeg fant ordet “Klorofylla“. Det har til og med havnet i Fædrelandsvennen i en anmeldelse av en kunstutstilling. Kanskje det blir et #nyord hos Språkrådet? Det er flere av bildene i albumet “Forest Therapy 2019” jeg er blitt glad i – kanskje spesielt det jeg har kalt: “Green Eye“:

GREEN EYE

Ellers har jeg vært en helg i Bergen for å feire en 50-årsdag. Det var veldig hyggelig, og det var lang reise. Helgen etter var jeg i Seljord på Kvekernes årsmøte, og der snakket jeg om “Med hjerte og sinn beredt og hadde øvelser etterpå med Per Ingvar. Mulig det kommer som podcast etter hvert.

Undertegnede og Per Ingvar (Haukeland)

På podcastfronten er jeg kommet litt på etterskudd, men la inn #26 denne uka – en introduksjon til ACT. Om lydkvalitet er litt så som så, så er i alle fall bredden på tematikken ganske stor!

Skogsbadutdannelsen er underveis, og jeg er nå inne i en praksisfase. Hadde en vandring med to kollegaer på tirsdag, og prøver igjen neste tirsdag (vi må ha min. 4 deltagere). Her er et bilde fra tesermonien:

Tesermoni – før jeg hadde i blåbærblader, bjørkeplader og litt furunåler.

Jeg har også kommet greit i gang med nettstedet www.skogsterapi.info der jeg kommer til å legge info om det jeg driver med på dette området.

Ellers har jeg kommet litt i gang igjen med både løping og styrke. I denne uka var jeg med noen kollegaer til Lygnefossen. Det var spennende! Veldig fornøyd gjeng!

Mitt første besøk ved Lygnefossen. Hit skal jeg tilbake!

Neste uke er siste jobbeuke, og så blir det 3 uker i Bamble, før oppstart i begynnelsen av august ved Sørlandet rehabiliteringssenter. Akkurat nå er jeg hjemme i helga i Kristiansand. Litt småting som skal på plass før jeg er klar for ferie. Palmesus setter sitt preg på byen, og planen er å ta kajakken ut til Bragdøya i kveld med tretelt. Kanskje blir det en egen oppføring om det. Har hatt en natt, og det var veldig fint! Da var jeg ute en natt med kollegaer ved tretopphytta rett ved jobb:

Tentsile Connection – 2-manns.

Når jeg ser igjennom bildene må jeg jo ikke glemme padleturen i Lygne på St.Hans. Fin og varm kveld, og et besøk på Borgerøyna:

St.Hans 2019

Borgerøyna er ganske gjenvokst, men jeg tror jeg fant et sted der jeg kan sette opp treteltet her også. Det er i alle fall veldig fint i strandkanten der, og jeg har sett hare her ute!

Så det var noen drypp fra siste ukene – så er jeg åpen, oppmerksom og engasjert (ACT) for hva som kan komme. Akkurat nå tilstede – og rusler ned i byen for å gjøre litt ærend! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Lenge siden!

  1. Linken i innlegget til skogsterapi fungerer ikke i min nettleser. Men når jeg fjerner prefixet www. går det bra.

    Jeg synes at det er fint at du fokuserer på skogen. Jeg så videoen ‘Of Forests and Men’ som du la på skogsterapi; skikkelig fin video. Jeg holder på å lese boken ‘Trærnes hemmelige liv’ av Peter Wohlleben, og det jeg har lest så langt forteller mye av det samme som videoen gjør.

    Jeg så videoen ‘Call of the Forest’ som du la ut link til i det forrige innlegget ditt. Jeg vil se den på nytt etter å ha lest ferdig boken til Wohlleben.

    For en stund siden viste du bilder etter skogsdrift ved hytta i Bamble. Slik jeg husker det fikk du forsikringer om at de vil ‘rydde opp’ etter seg. Hvordan er status der nå ? Jeg er redd for at slik opprydding er mest kosmetisk, fordi jeg har ingen tro på at bulldozere eller hva de bruker klarer å gjenskape det som de store skogsmaskinene under hogsten ødela i skogsjorden. I forbindelse med ny jernbane like ved her jeg bor var det snakk om at store jordmasser skulle først fjernes og så legges tilbake igjen. En med innsikt i problematikken hevdet at jorden lett ødelegges i en slik operasjon, men uten å gå inn på detaljer. Heldigvis ble det valgt en trase der dette ikke er så aktuelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.