Livsstyrketreningsseminar 2019

Da er jeg proppfull av inntrykk og ny kunnskap og erfaring. 3 dager med årets Livsstyrketreningsprogram har satt spor. Jeg har knyttet nye kontakter, her representert ved Catalina, og truffet igjen gamle kjente; representert av Michael de Vibe (driver nærvær.no)

Torsdag:
Undervisning med Maja Thune, og det hadde jeg gledet meg lenge til. Du kan bli litt kjent med henne i denne videoen:

Maja Thune

Hun hadde yoga med oss i nesten tre timer samtidig som hun delte fra sin livshistorie og om yoga. Det viktigste for henne med yoga var “å finne et sted inne i seg selv uten støy.” Dette kan jeg kjenne veldig igjen fra egen praksis også. Ikke bare uten støy, men et sted med trygghet.

Hun anbefalte Tara Brach, og jeg ser at hun har bl.a. mange podcaster.

Fra hennes egen historie var det spennende å høre hva som gjorde at det snudde. Hvordan gode enkeltpersoner i et system som ikke alltid er så godt kan bidra. En nysgjerrig hjelper som bryr seg. Hvordan det er mulig å flytte inn igjen i egen kropp vha yoga. Hun beskrev et traume som “en kropp som roper om hjelp.”

Så viste hun mange pusteøvelser.
Å gjespe: Slå på bremsen
Puste inn – heve skuldre og knytte never – Puste ut – gi slipp – slappe av.
Slalåmpust: Innpust – opp med heisen (bruke ene armen, og ta den rett opp over hodet. Utpust – stå slalåm ned (bruke armen til å tegne rolige svinger ned mot gulvet. Denne øvelsen kan også brukes med en annen visualisering – fjær som daler.
Mantra: Let – Go (La – gå). På Innpust – utpust.

Etter pausen fortalte hun om at det når foregår veldig mye forskning på yoga. Hvordan bevegelse hører sammen med følelser (emosjon – betyr “fra bevegelse”). Utpust – expire (gå ut på dato, dø litt). Innpust – inspire (ta i mot). Hvis jeg gir får jeg tilbake – høste det jeg sår.

Øvelse: En følelse – Ta i mot, Trøst, Romme. Eks: Jeg er lei meg. Ta i mot denne følelsen. Trøste meg selv for at jeg har den, og så romme den.
Loving Kindness: May I/May you be: Happy / Free / Healed / Safe

S-pust: Kort innpust – lang S-lyd på vei ut (roe ned). Boktips: Anette Aarsland “Pusten”
For vagusnerven: Innpust og utpust på 5s. Gir økt konsentrasjon. Tips: Marius Blomstervik
3-delt pust: Inn – hold – ut.

Fredag:
Etter en oppmerksomhetsøvelse gikk vi løs på dagens tema: “Den kloke kroppen”. Her brukte vi først en soloppgave som ble delt i dyader og logget om. Så var det klart for tegning, og for meg personlig ble dette veldig sterkt med store oppdagelser! Til slutt i denne bolken gikk vi i triader og veiledet hverandre på tegning (veileder, veiledet og observatør – alle hadde alle roller).

Så gikk Michael de Vibe (bildet over) på scenen, og hans tema var: “Hvordan forandrer nærværstrening oss?” Hans innlegg tok utgangspunkt i et forskningsprosjekt i Tyskland med det velklingende navnet ReSource. På web ligger det masse informasjon om dette, men på den engelske siden er det en del pekere som ikke virker. Essensen i forsøket var tre moduler: ordinær nærværstrening med pust og affekt/perspektiv-trening med etterfølgende dyade. De to siste formene ga største effekt hvis man hadde nærværspraksis i bunn.

Lørdag:
Oppsummeringsøvelse. En oppmerksomhetsøvelse der vi gikk igjennom seminaret og logget hver for oss.

Etterpå var det 3 bolker med livsstyrketrenere som viste hvordan de holdt kurs rundt om i landet. Veldig inspirerende!

Til slutt var det øvelser ved May Britt Frøysa Lyngroth: “Lytt til kroppen i bevegelse”. Inspirert fra body-mind bevegelsen. Her fikk jeg med meg to boktips: “Wisdom of the body” av Linda Hartley og Mindful movement av Martha Eddy.

Vi gjorde to øvelser: Hjerteøvelsen og Celleøvelsen.

I den første øvelsen skulle vi utforske rytmen til hjertet, og bevege oss til musikk/guiding.

I den andre øvelsen skulle vi gå sammen i grupper på 8. Så gikk to grupper sammen, og dannet celler der den innerste sirkelen så innover, og den ytterste utover. Mens de holder hverandre i hendene med øynene igjen. Så ble det spilt musikk og guidet. Denne øvelsen ble veldig sterk, og det er veldig stor forskjell (opplevde alle) på om du står med ansiktet inn i sirkelen eller ut av sirkelen. Vi byttet halvveis, slik at alle fikk prøve begge deler.

Alt i alt et svært inspirerende og vellykket seminar. Tusen takk!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.