Stop. Look. Go.

I et tidligere innlegg her i bloggen har jeg lagt inn ev video om Takknemlighet og David Steinl-Rast fra TED. I kommentare har jeg fått mange gode innspill, blant annet til en litt kortere (og i mine øyne) enda mer kraftfull video:

Stop. Look. Go. from gnarly bay on Vimeo.

Og som Hans Petter Jacobsen skriver i sin kommentar:

Han (Steinl-Rast) mener nok å stoppe for å se mulighetene som blir gitt til deg der og da. Med ‘go’ mener han nok å benytte muligheten.

Dette gir dyp mening i mindfulness-tradísjonen. Der det handler om å komme til øyeblikket – være her&nå. Mulighetene som har vært er det for sent å gripe, og mulighetene som kommer vet vi aldri 100% hvordan blir. Men, hvis vi klarer å stoppe opp akkurat her og nå – så har vi muligheten til å gripe og benytte muligheten som er der. Dette stoppet krever tilstedeværelse. Og det krever intuisjon, selvdisiplin og åpenhet til å GÅ for den muligheten som er riktig. Det siste her er kanskje noe av det viktigste. De forutsetter at jeg kjenner meg selv, og ikke lar meg lure av hva alle andre mener jeg trenger og behøver. Hvem er jeg? Hva behøver jeg? Hva er mine innerste lengsler?

Websiden til David Steinl-Rast fortjener absolutt et besøk: Gratefulness.org

Her var det mye å være takknemlig for! Han har skrevet en rekke bøker, og er en jeg helt klart skal bli bedre kjent med!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok, Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.