Om glede

I sommer har jeg lest en fantastisk bok om glede. Det er en samtale mellom Desmund Tutu og Dalai Lama, og her er det mange godbiter. Den er kommet på norsk også, men fikk tak i en eng. utgave. Her er et avsnitt fra s. 111:

We try so hard to separate joy and sorrow into their own boxes, but the Archbishop and the Dalai Lama tell us that they are inevitably fastened together. Neither advocate the kind of fleeting happiness, often called hedonic happiness, that requires only positive states and banishes feelings like sadness to emotional exile. The kind of happiness that they describe is often called eudemonic happness and is charactherized by self-understanding, meaning, growth, and acceptance, including life´s inevitable suffering, sandness and grief.

Boka kan i høyeste grad anbefales!

Lama, Dalai and Desmund Tutu (2016) The book of joy
Hutchinson London

Boken finnes også på norsk, og har tittelen “Gledens bok”. Gitt ut på Font forlag i 2016.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.