Min første Ultra

For noen dager løp jeg min første ultra langs Kyststien i Bamble. Litt av en opplevelse i et fantastisk kystlandskap:

Kyststien her i Bamble er utrolig vakker, selv om strekket fra Valle til Fossing ikke holder samme kvalitet. En del av stien etter Langesund er i Geoparken som er vernet av UNESCO. Nesten uvirkelig vakkert til tider! Bamble turlag har gjort en kjempejobb. Mellom Stathelle og Langesund trodde jeg det var mest vei, men selv her hadde de funnet stier. Her så jeg til og med en råbukk med horn!

Drømmen var å løpe hele strekket, men jeg snudde i Valle for å løpe tilbake til hytta. Totalt sett i lengde ble det som jeg skulle ha løpt hele strekket på den dag, så jeg er fornøyd med det.

Lengste løpeturen fra før var 43 km, og da var jeg helt ødelagt i beina dagen etter. Denne gangen var jeg sliten, men på ingen måte ødelagt. Da hadde jeg også en del knesmerter, mens denne gangen var alle ledd helt fine. Holdt et jevnt og fint tempo mellom de tre pausene jeg hadde i løpet av de 11,5 timene jeg brukte på litt over 65km. Det rare var at jeg ble veldig fort sliten dagen etter. Opp å spise frokost, så sove en halvtime. Gikk til butikken (2km), og sov flere timer etterpå. Sovna også til natta helt fint… Første natta måtte jeg krype til korset å ta en paracet 500mg (det tar jeg nesten aldri, så da sovna jeg fort). Da to var jeg nesten restituert, og i dag (dag 3) har jeg løpt 12 nye kilometer (de første 5 som intervall med følge…) Har litt høyere puls (også hvilepuls) enn vanlig, noe som vel tyder på en del kroppslige prosesser. Ble også fortere sliten enn vanlig, men likevel ok trøkk!

En veldig spennende opplevelse! Her er kartet:

Tusen takk til Bamble Turlag for god innsats. Løp litt feil noen få steder, men løypa er veldig godt merket!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.