Bobilparkering Odderøya

De siste dagene har bobilene forlatt P-plassene her på øya, og parkerer på gresset i stedet:

Kristiansand Parkeringsselskap kan da opplyse om at dette ikke lenger er noen sak for de. De håndhever bare parkering på oppmerket område eller der det er asfalt, og henviser videre til Parkvesenet. Der er det jo ingen på jobb (det er jo juli), men Servicetorget virker klar over problemet – og skal ta det videre. Så får vi se – kanskje er det Flaten på Odderøya som er det nye in-stedet for å stå gratis med bobil? Jeg var ikke klar over disse reglene heller. Da må det jo være satt opp fysiske skiller for at de ikke skal kjøre ut av veien ytterst på Tangen, ellers er vel det den neste plassen. Regler altså. De er som skapt for å omgås, selv om det er opplagt at en kommer inn i en gråsone…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

4 svar til Bobilparkering Odderøya

 1. Marte Rostvåg Ulltveit-Moe sier:

  Jeg spurte parkeringssjefen i Kristiansand om det virkelig kan stemme at de ikke kan bøtelegge folk som parkerer på plenen? Her er svaret jeg fikk:

  “Virkeområdet for vilkårsparkeringsforskriften (mot avgift, maksimaltid, oppstilling mv) er for motorvogn med tilhenger på veg åpen for alminnelig ferdsel.

  Virkeområdet for forskrift om offentlig parkeringsgebyr (adferds reguleringen- stanse og parkeringsforbudene i vegtrafikklovgivningen- på fortau, i vegkryss, foran gangfelt osv.) gjelder overtredelse av bestemmelsene om stans og parkering av motorvogn eller tilhenger på veg åpen for alminnelig ferdsel.

  Parkering på gressplen er ikke veg åpen for alminnelig ferdsel og følgelig utenfor virkeområdet for ileggelse av kontrollsanksjon (vilkårsparkeringen) eller parkeringsgebyr (adferds reguleringen).

  I tilfellet på Odderøya er det grunneier som må ta initiativet for å få fjernet parkeringen. Jeg vil tro at grunneier enten er parkvesenet eller Kristiansand eiendom.”

 2. Lars sier:

  Tusen takk for engasjement Marte.
  Dette er jo helt utrolig!!!

 3. Hei eg skal på sommerbris festivalen og lure på om det er mulighet til å overnatte fra fredag til søndag med Bobil siden eg skal være dær hele helgen og eventuelt priser? Og hvor langt er det å gå til festivalen?og hvordan er det med kollektivtransport er det muligheter? Mvh Sonja

 4. Lars sier:

  Hei Sonja!
  Jeg ville tatt kontakt med Visit Sørlandet/Kristiansand. Dette er en personlig blogg – så jeg har dessverre ikke mulighet til å jobbe for Turistinfo/Sommerbris.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.