Torvet i Kristiansand

Alt tar sin tid… Ikke minst byggearbeider. Torvet – hjertet av Kristiansand – skulle åpnet 1.7 i fjor. Så ble det 1.10. Så ble det 21.6 (absolutt siste!!!) i år. I dag er det 9. juli, og det ser slik ut:

De siste ukene har det vært flere oppslag i lokalavisen om at Torvet er åpnet. Da har de tatt bilde enten mot Markes eller Festningsgata, med byggearbeidene i bakgrunnen. Så nå tror jo de fleste at alt er som før… Men, det er det altså ikke. Det er et relativt stort areal mellom øvre- og nedre Torv som ikke er ferdigstilt. Og det er først de siste dagene at en har kunnet gå rundt kirka og biblioteket. Å gå inn på nedre Torv fra Kirkegata er en skikkelig høydare fortsatt. Du må først runde Bønder i byen, og så gå rundt hele byggearbeidet, inntil Domkirka og så kan du runde rundt til Monsoon (øverste restauranten på nedre Torv). Slik ser det ut fra Kirkegata:

Nå blir det spennende å se når det er helt ferdig. De skulle starte å teste P-anlegget i slutten av mnd så jeg, og nå står det åpning 16.8 på alle skiltene. Det sammenfaller vel med festen som kommunen spytter i 700.000 i, så da skulle en vel tro de var ferdig. Så det sto 1.11.17 på et skilt i Markens, men tror kanskje det er mer hærverk enn informasjon. Vi får se. Det blir jo ca 13mnd forsinka (og to sommersesonger). Skal bli utrolig godt å få Torvet tilbake. For oss som bruker sykkel og føtter er Torvet “navet” i byen…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.