Undringer om bil

Bilbruk slutter jeg meg aldri og undres over. Det er så mange perspektiver. Disse to innspillene fant jeg på FB for en tid tilbake:

En bileier bruker mye av arbeidstida si til å gjene penger som skal finansiere bilbruk, drivstoff og reperasjoner. Regner vi denne tida til de timene du faktisk sitter og kjører, så får du en snitthastighet på mellom 3 og 5 km pr. time. Altså GÅR du omtrent like raskt. Sykkel går fem ganger raskere. En livsstil uten egen bil, med kollektivløsninger til daglig og taxi/leiebil til spesielle anledninger, gir deg faktisk mer tid til å leve.

Eller gjør som tyske forskere (Köln) har påpekt: Ikke kjøp ny bil før du har brukt opp den gamle. 27 år mener jeg det var man måtte ha bilen på gjennomsnittlig kjørelengde før det svarte seg med miljøkostnader å kjøpe en ny.

Jeg går ikke god for fakta-delen her, men perspektivene er uansett spennende!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.