Gode salater

I konfirmasjonen for to uker siden fikk jeg smake to deilige salater. Her er oppskriftene.

Quinoasalat med rødbeter
2 personer
60 g hvit quinoa
1 stor rødbete
Litt kruspersille
5 g valnøtter

Dressing
½ ts spisskummen
½ ts tahin (sesamsmør)
1 ss olivenolje
Saft av ¼ sitron
Havsalt

Slik går du frem

  • Kok quinoa som anvist på pakken.
  • Vask rødbeten grundig, og riv den på den grove siden av rivjernet.
  • Skyll persillen, og hakk den grovt.
  • Bland dressingen, og vend den med quinoa, rødbete og persille.
  • Hakk nøttene og strø dem over.

Den neste salaten er mye søtere, og begge egner seg godt med foccaciabrød (anbefaler den i siste kommentarfelt – utrolig saftig!).

SPICY MANGOSALAT MED AGURK
1 stor mango, i terninger
1/2 agurk, i terninger
3 vårløk, finsnittet
1/2 rød chili, finhakket
1 ts revet frisk ingefær
1/2 lime, saften
frisk koriander, grovt hakket

Den siste oppskriften er hentet fra oppskriften på et helt måltid som du finner her.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Gode salater

  1. Lars sier:

    I den siste oppskriften skal det være peanøttsaus (hvis en går for hele). Her er et alternativ til den sausen:

    Hot peanøttsaus

    2 hvitløksfedd
    1 tommel ingefær
    1,5-2 ss soyasaus
    0,5 ss riseddik
    2 ss sriracha eller chilliflakes
    2 ss naturell peanøttsmør
    0,5 ss agave eller honning
    3 ss varmt vann

    Den fant jeg her:
    http://greenbonanza.com/2015/07/26/peanottsaus-pa-en-to-tre/
    Der er det også oppskrift på en mild versjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.