I konfirmasjonen for to uker siden fikk jeg smake to deilige salater. Her er oppskriftene.
Quinoasalat med rødbeter
2 personer
60 g hvit quinoa
1 stor rødbete
Litt kruspersille
5 g valnøtterDressing
½ ts spisskummen
½ ts tahin (sesamsmør)
1 ss olivenolje
Saft av ¼ sitron
HavsaltSlik går du frem
- Kok quinoa som anvist på pakken.
- Vask rødbeten grundig, og riv den på den grove siden av rivjernet.
- Skyll persillen, og hakk den grovt.
- Bland dressingen, og vend den med quinoa, rødbete og persille.
- Hakk nøttene og strø dem over.
Den neste salaten er mye søtere, og begge egner seg godt med foccaciabrød (anbefaler den i siste kommentarfelt – utrolig saftig!).
SPICY MANGOSALAT MED AGURK
1 stor mango, i terninger
1/2 agurk, i terninger
3 vårløk, finsnittet
1/2 rød chili, finhakket
1 ts revet frisk ingefær
1/2 lime, saften
frisk koriander, grovt hakket
Den siste oppskriften er hentet fra oppskriften på et helt måltid som du finner her.
I den siste oppskriften skal det være peanøttsaus (hvis en går for hele). Her er et alternativ til den sausen:
Hot peanøttsaus
2 hvitløksfedd
1 tommel ingefær
1,5-2 ss soyasaus
0,5 ss riseddik
2 ss sriracha eller chilliflakes
2 ss naturell peanøttsmør
0,5 ss agave eller honning
3 ss varmt vann
Den fant jeg her:
http://greenbonanza.com/2015/07/26/peanottsaus-pa-en-to-tre/
Der er det også oppskrift på en mild versjon.