Vannscooterdebatten

I dag fant jeg et innslag på TV2 som var veldig bra. I innledningen (etter 2:10) er det en video noen har lagt ut der en vannscooter planer gjennom en kanal som er 2-3 meter bred – slike vi kajakkpadlere elsker…

Etterpå er det en debatt mellom Bård Hoksrud (Frp) og Lasse Heimdal (Norsk Friluftsliv). Personlig synes jeg jo det er utrolig at Hoksrud kan sitte å si alt han sier. Blant annet når det gjelder håndheving. Han vet helt sikkert at antall politibåter I BEVEGELSE er forsvinnende få, og at det i praksis er fullt anarki til sjøs. Jeg kan heller ikke erindre at det er bevilget noe mer penger for å håndheve økt trafikk når nå vannscooter rulles ut som farkost langs kysten. Det er fantastisk at en del kommuner nå går sammen om å lage regler, men de får det jo ikke på plass før sommeren.

I dag sjekket jeg dette med Kristiansand kommune også. De skal lage regler sammen med nabokommunene, og så skal de ut på høring. Så da tar det sin tid.

Danmark har nettopp hatt en større ulykke med vannskuter, og det har ført til at noen der har begynt å tenke seg om to ganger. Når jeg ser innslaget 2:10 ut i videoen fra TV2, så er det opplagt at det kommer til å bli ulykker her hjemme også i sommer… Dessuten blir jeg veldig skeptisk til å padle gjennom trange sund som jeg før har hatt helt for meg selv. Min kajakk veier 20+ kilo og beveger seg i en fart med 3-4 knop. Hvis jeg møter en vannscooter som veier 2-400kg i en fart på 25-50 knop, så sier det seg jo selv hvem som får hardest medfart (formelen for bevegelsesmengde er såvidt jeg husker masse (kg) x fart (km/h) i andre).

I debatten er det også en del merkelige argumenter. Nationen hadde en kommentar der dette blir settpå som et slags “underklassens opprør“. I såfall sier det en del om underklassen i Norge. Dessuten er det en god gjeng av denne underklassen som har en vannscooter bak på cabincruiseren eller dinglende på veggen på hytta som ligger i vannkanten….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.