Når vi er stille

I dag skal jeg være med på to arrangementer for å lansere boka “Når vi er stille – erfaringer med meditasjon”. Først på SørBok, så på Myren Gård i kveld. Boken er redigert av Årstein Justnes, Tore Laugerud og Kristin Heskje, og gitt ut på Portal forlag.

I boken er det 13 bidragsytere: Nils Terje Andersen, Aase-Hilde Brekke, Halvor Eifring, Lynn Claire Feinberg, Line Reichelt Føreland, Hans Herlof Grelland, Kristin Heskje, Ole Chr. M. Kvarme, Tore Laugerud, Silje Trym Mathiassen, Anne Sælebakke, Notto R. Thelle og Lars Verket (alfabetisk)

Min artikkel har tittelen “Ro, innsikt og dårlig samvittighet”. Det er halvannet år siden den ble levert, og jeg ville nok formulert meg litt annerledes noen steder i dag. Men, slik er det: Ting endres. HELE TIDEN! 🙂

Bidragene i boken er personlige, og beskriver på langt nær det vellykkede og perfekte. De viser frem reisen de 13 har gjort når det gjelder meditasjon i eget liv, og det er mye å la seg både inspirere og overraske av. Ikke minst er det mulig å lære!

I Tore Laugerud sin artikkel fant jeg noen linjer jeg gjerne deler (s. 100):

De kontemplative meditasjonsformene har gitt meg en forståelse av apofatisk teologi. Den hevder at vi dypest sett ikke kan utsi noe om hvordan Gud er, bare om hvordan Gud ikke er. Dette står i motsetning til katafatisk teologi, som forsøker å uttrykke noe om Gud med positive setninger. Gud er alltid større enn summen av våre forestillinger om ham. Jeg opplever at når den grenseløse, ukjente, uutgrunnelige og ukontrollerbare siden ved Gud er i stadig samtale med den menneskenære, personlige, evangeliske og trøstefulle siden, fordypes og modnes troen.

Eller disse linjene fra Notto Thelle:

I vår søken etter dypere dimensjoner i troen har jeg og mange andre oppdaget at det er lett å lære seg de riktige ordene, om det nå er begreper og anekdoter fra Østen eller fra kristne ørkenfedre, middelaldermystikere og keltiske munker, eller om det er fra nålevende åndelige ledere. Veiledningen deres er basert på erfaring og levd liv, og de kan være forfriskende og inspirerende. Men, når man faller fro fristelsen til å bruke ordene deres som om man selv har gjort de samme erfaringene, mister de mye av kraften sin.

Meditasjonserfaringer handler om levd liv, og det er ikke mulig å leve noen andres liv. Så boka inneholder inspirasjon og veibeskrivelser (noen blant veldig mange), men veien må du gå selv…. Hvis du leser boka setter jeg pris på en kommentar nedenfor.

Boken kan bestilles direkte fra Portal forlag.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.