Nytt ord: Ernæringspsykiatri

Fant ordet i en artikkel i Aftenposten, om ei som hadde “spist seg ut av psykiatrien“. At vi vi spiser har mye å si for hvordan vi har det er jo vel kjent, men dette ordet var nytt for meg. I samme artikkel var det en fin tommelfingerregel: “Fargerik tallerken (med ubearbeidet mat) gir et fargerikt liv!” (Dette med ubearbeidet er ganske viktig, ellers ville jo ganske mange bare gått rett på M&M). I badstua var det også en som snakket om at vi spiser omtrent samme mengde karbo som før, men at mye mer blir omdannet til sukker pga at maten er bearbeidet (mindre stivelse? – dette er veldig etter husken i 85gr varme, men skal sjekke mer.)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.