Rabarbra og ingefærmarmelade

For noen dager siden kom jeg over en fristende oppskrift på Twitter i bloggen: Mat og plantegleder

Linken på Twitter var feil, men her har jeg for sikkerhets skyld en kopi:

Denne marmelade passer godt alene på brødskiven, eller på et ostebord.
Oppskrift:

Drøye 2 kilo rabarbra
ca 7oo gram sukker (smak deg frem, kanskje du ønsker den søtere)
ca 50 gram finhakket ingefær (smak deg frem, kan brukes mer eller mindre.

Skrell og grovhakk rabarbraen, og putt den i en bolle/kjele sammen med finhakket ingefær og ca 500 gram sukker.
Dette lar du stå å safte seg i 24 timer litt kjølig.
Etter 24 timer koker du massen opp og koker den i ca 6 – 10 min (til rabarbraen er passe myk) Da tilsetter du resten av sukkeret sammen med syltepulver. Jeg brukte 3 ts rød melatin pulver til denne porsjonen. Kok opp og skum av, sjekk at tykkelsen er passe og hell det deretter over på rene glass. Skru lokket på med en gang.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.