Kill bil

På lørdag var dette overskriften i DN om Barcelona som bilfri by. Et herlig vindpust til meg som bor i en by der løsningen på alt ser ut til å være å få parkert flest mulig biler i sentrum. Prosjektleder Ton Salvodo (direktør for urban planlegging) er ganske klar i sin melding til avisen:

Det vi trenger er å stoppe bilbruken fullstendig. Ikke e dem, fjerne dem, bort, punktum.

Nå mener jeg å huske at det ikke var så kategorisk i artikkelen, men at redusert bilbruk får frem helt nye kvaliteter ved Barcelona (og andre byer som gjør det samme). Nå rulles jo noe av det samme ut Oslo, og det skal bli spennende å se frem mot valget hvordan dette slår ut. Også i Barcelona har det vært protester, og journalisten i DN kommer med en indirekte (og svært kraftfull) kommentar i dette sitatet fra lederen i motstandsgruppen:

– Kall meg gjerne firkantet, men jeg er et menneske som liker ordn og regler, så et superkvartal blir for rotete og irrasjonelt når man må kjøre 2750 meter rundt et kvartal for å komme til garasjen sin, heller enn å kjøre 900 meter rett frem som før, sier Campins og trekker opp gledelåsen på skinnjakken i en stor halvsirkel over magen. (min uthevning)
– Kmapmottoet til de andre er jo “gi gaten tilbake til folket”, vårt er: “inne i hver bilkupé finnes et menneske.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.