Det store Selv

I siste utgave av Friluftsmagasinet UTE skriver Nils Faarlund i sin faste spalte “Mestre FJELLET” følgende:

… et alibi for vår brattlandskunst: Spinozas selvrealiseringsfilosofi om dyp glede over identfiseringen med Det store Selv – Naturen. Identifisering krever fortrolighet med naturen og dermed respekt for livsfaren.

Naturen som “Det store Selv” gir gjenklang hos meg, og jeg samler litt på gode bekrivelser om dagen. I samme utgaven har Bjørn Tordsson en lengre kronikk med tittelen “Barndommens varige naturmøter”. Jeg har spurt om å få legge denne på naturliv.no. For et par uker siden la jeg en annen artikkel av han der: Naturen er beste leke-arenaen

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.