Inn i mysteriet

I helgen deltok jeg på retreaten “Inn i mysteriet”Prestegarden:

Fra programmet:

En retreat hvor vi øser av rikdommen i krysningspunktet mellom østlig mystikk og kristen tradisjon, med kunstuttrykk og bønner fra den ortodokse kirke.
Vi inviteres av den Gud som alltid er større til å gi oss hen til mysteriene. Der vi ikke trenger å forstå alt, men får nærme oss Gud sanselig og praktisk. Vi skal ta i bruk flere meditasjonsteknikker, bl.a. hjertebønnen/Jesus-bønnen og pusteteknikker. Retreaten rammes inn av tidebønnsrytmen i kapellet. Og vi inviteres inn i ulogisk barmhjertighet, som vi får både ta imot og gi videre i møte med andre: Kjærlighetens mysterium.
Ledere: Hildegunn og Christoforos Schuff. F. Christoforos er ortodoks prest og musiker, og samfunnsengasjert på mange plan. Hildegunn er høgskolelektor i psykologi og interkulturell forståelse, og redaktør i Korsvei. Sammen har de tre barn. De har deltatt på retreater i flere år, engasjert seg for flyktninger og andre marginaliserte grupper, og bygd opp en ortodoks menighet på Sørlandet.

Det ble en veldig fin helg med mye ettertanke og stillhet. Retreatlederne sitter på mye “levd liv”, og det gjør det så mye, mye mer autentisk.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.