Lunsjbrød og rød/grønn pesto

På bursdagen min testet jeg ut lunsjbrødet fra Sørlandets rehabiliteringssenter. Det var kanongodt i hjemmelaget versjon også! Her er oppskriften.

Oppskriften som deles ut ser ut som følger (og gir en dyp plate med brød)

LUNSJBRØD
1 kg hvetemel
1/2 kg sammalt hvete (el. sammalt spelt)
2 poser tørrgjær
1 ts salt
vann

(Evt litt solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, tørket aprikos, soltørket tomat, tørket tranebær osv.)
La stå å heve i ca 30 minutt.
Bak ut i ønsket form. Nå kan du ha på noe på toppen om du ønsker. F.eks.: pesto, tomater, frø, havsalt, urter, krydder.
La stå å heve i ca 30 minutt – så steke på 185 grader. Hvor lenge kommer an på hva du har bakt ut.

På bursdagen brukte jeg halve oppskriften med spelt. Bakte ut på “pizza måten”, og rullet sammen til to lange pølser på “kanelsnurrmåten”. I stedet for smør, sukker og kanel brukte jeg pesto. Her er to oppskrifter på pesto jeg har fått samme sted (uten hvitløk – men det kan selvsagt tilsettes!):

GRØNN PESTO
5ss pinjekjerner (stekes i tørr stekepanne til de er gyldne)
1 potte basilikum
75 gr parmesan
0,5dl olje
Smak til med salt, pepper og sitron
Evt hvitløk

RØD PESTO
50 gr pinjekjerner (stekes i tørr stekepanne til de er gyldne)
100gr soltørkede tomater i olje
50 gr revet parmesan
1,5 dl olje
Smak til med salt, pepper og sitron
Evt hvitløk

Perfekt til salat eller suppe. Jeg brukte det til gulrotsuppe på bursdagen min. Enjoy!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.