Kunsten å leve

Jeg styrer fort unna slik titler, men da bok var knyttet til stadiene hos Søren Kierkegaard klarte jeg ikke å unngå den. Boken er skrevet av Ann Lagerström med hjelp fra Ted Harris. I Norge er den utgitt av Cappelen Damm (2009).

Jeg synes Kierkegaard kan være omstendelig og vanskelig, men har hatt stor glede av bøker OM hans tekster. Dette er definitivt en av de på listen!

Her er noen sitater:

De som er flinke til å lytte til seg selv og følge med i sine egne svingninger, kommer tidlig til å føle at det er på tide å utvikle seg som menneske; helt automatisk vil de legge mindre vekt på det ytre, på status og gjenstander, og i stedeet begynne å søke etter innsikt og fordypelse. De som ikke er så mottakelige for sine egne indre signaler, durer videre i det samme sporet, døve for noe inni dem som protesterer, noe som vil forandre kurs og komme videre. Langsomt stivner de, begynner å føle at livet er meningsløst, og de rammes av den salgs tomhet som Søren kaller fortvilelse. (s. 57ff)

Valg er viktig hos Kierkegaard, og fra boka Enten-Eller står følgende sitat på s. 91:

Valget selv er avgjørende for personlighetens innhold, ved å velge fordypes den, og når den ikke velger, visner den hen i tæring.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.