Martin Lönnebo og Arne Næss

Jeg har ikke funnet noe om Lönnebo i Næss sitt forfatterskap, men jammen dukket ikke Næss opp hos Lönnebo. I en fantastisk bok (som dessverre ikke er oversatt) står det på side 50ff:

… den nästen ständigt skrattande livsfilosofen Arne Naess från Norge, han som är skeptisk til alla religioner och som länge kallade sig ateist, men som blivit så klok på gamla dagar att han tycker om at leka och samtala med sitt fjäll som om det var gudomligt. Han är alltså på väg mot den store relationen, han är sålunda på väg att bli klok. Han, logikeren, börjar bli allt mer bekant med känslor, han har til och med insett att det numera är lättest at bedraga folk med rationella argument.

Bildet ovenfor viser fjellet Hallingskarvet ved Geilo. Fjellet kalte Arne Næss for “Det gode lange livs far.” Flere bilder fra området i galleriet “Tvergasteinseminaret 2015” (Tvergastein var hytta til Arne Næss).

Kilde:
Lönnebo, Martin (2010) Hjärtats nycklar
Cordia

Det er neste utrolig at denne ikke er oversatt til norsk. Den er litt som van Goghs rom, og den tror jeg gikk ganske bra.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.