Kokkekurs med Trond Moi

Før helgen vant jeg kokkekurs med Trond Moi på Varmefag Kristiansand sine FB-sider. Det foregikk i går kveld, og var VELDIG gøy. Her er vi (Foto: Øivinn Bruce):

20161102-img_8384

Moi var veldig hyggelig, morsom og kunnskapsrik. All maten skulle lages i Morsø sin fantastisk ovn (som vi har på hytta). Der har vi bare laget pizza før (og kalt det pizzaovn), men denne kvelden fikk vi servert 7-retter. Og ingen av dem var pizza. Det kanskje mest overraskende var grilla kinakål! Foccaciaen var hemningsløst god, og det ble nok mat…

Han delte villig vekk av tips, men alt var jo på slumpern. Og han bruker MYE salt! Mye mer enn jeg er vant med. Han laget en blanding til å ha på salater og kjøtt som var velig kul. Her er oppskriften:

“Pornoblanding”:
Hvitløk/chili/ingefær – like mye av hver
Riseddik/kikkoman/Olivenolje – like mye av hver
Salt-pepper
Honning

Det er jo i alle fall en oversikt over ingrediensene og noen forholdstall. Så får en smake seg litt frem. Det gjorde seg i alle fall veldig – MYE smak!

Ellers ble vi tipset om oppkrifter på Morsø sine nettsider, så her blir det mye utprøving!

Nå har jeg tømt G7 for bilder også (7.11), og her er noen stemningsbilder fra kvelden:

20161102-img_4394

20161102-img_4395

20161102-img_4385

20161102-img_4387

20161102-img_4388

20161102-img_4392

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kokkekurs med Trond Moi

  1. Lars sier:

    Og en god (og morsom) innføring i grytebrød finner du her:
    http://heiamat.no/2013/11/07/eltefritt-grytebrod/

    I samme bloggen var det også bilder av hvordan en bretter/knyter kanelsnurr:
    http://heiamat.no/2012/01/17/kanelsnurr/

    Foccaciaen hans så også kul ut!
    http://heiamat.no/2011/02/02/focaccia/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.