Vårt Land

De som kjenner meg vet jo at jeg fortviler over at avisene har abisert sin samfunnsrolle. Heldigvis finnes det lyspunkter. Avisen Vårt Land og Dag og Tid gir meg stadig ting å tenke over… I går var det mye fint i Vårt Land, og her er noen smakebiter. Først fra et intervju med Jon Fosse, der det blir sitert fra et dikt (“Eit andlet opnar seg”):

det store andletet bøyer seg ned
mot oss
og andar sin vind
inn i oss
og vi andar og andar
det store andletet
og vi skjønar
sjølv om vi ikke ser

20161003-img_3840

Inne i avisa var det intervju med Åsta Dokka som har disputert ved det teologiske fakultet (UiO). Intervjuet med henne avsluttes på denne måten:

– Hva betyr håpet om evig liv for deg?
– Det betyr at jeg ikke frykter døden. Måten vi ser på døden avgjør også hvordan vi ser på livet. Om du ikke har noe evig liv, blir det viktig å gjøre seg gjeldende og at det blir lagt merke til at du lever. Det blir lett til et krav om perfeksjonisme, å frelse seg selv. Om vi har bare dette livet, har vi dårlig tid. Nåden, derimot, gir oss hvile og kaster lys på tilværelsen slik at vi kan se hva som er viktig og hva som ikke er det.

Her var det jo både mindfulness og langsomhet innebygget. Jeg har ikke tenkt på dette slik før, så det er godt å få åpnet opp horisonten. Litt hver dag. Takk til Vårt Land (og Dag og Tid på fredager) for at de fortsatt er lys i et mediemarked som har forsvunnet inn i mørket…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.